tisdag 16 december 2014

Under din hud av Melissa Marr

Titel: Under din hud
Författare: Melissa Marr
Betyg: 6/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Ink Exchange

Källor:
Mig själv och Ponto pocket 

Handling:
Förföriskt triangeldrama 

Den unga Leslie är i behov av en nystart i livet. Helt ovetande om oknytten och deras maktspel förälskar hon sig en dag i ett vackert tatueringsmotiv. En tatuering med ögon och vingar, som hon instinktivt känner talar till henne. 

Leslie är helt övertygad om att tatueringen kommer att symbolisera de förändringar hon vill uppnå i en tillvaro som hittills varit kantad av en rad jobbiga händelser. 
Och hon får rätt i den bemärkelsen att tatueringen visst innebär förändringar – men helt andra och mer omvälvande än Leslie någonsin i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Hon dras nu in i ett förföriskt maktspel som pågår i älvriket och som är på liv och död. Leslie blir en bricka i ett spel där två män är ohjälpligt bundna till henne. 
Berusad av lockelse och attraktion dras Leslie djupare in i ett farligt triangeldrama som måste få ett slut. Hennes bästa vän Aislinn kan bara åse vad som håller på att hända. Allt hänger på Leslie … 


Tankar:
Detta var en bra bok. Den var spännande och höll en bra takt. Det ända är att Melissa hoppade mellan perspektiven ibland lite plötsligt, till exempel i epilogen där det hoppade ifrån Naill till Iral utan att man märkte det. Sedan gick det också lite fort med kärleken i boken. Men annars var boken bra.

Naill är en väldigt speciell människa. Han var väldigt manlig i början av boken, han var verkligen en sådan ''dröm'' kille. Men rätt så snabbt så började han bli barnslig och jag förstår inte varför författaren skrev det på detta sätt, han verkade så bra i början men plötsligt så kändes det som att han var tre år. Men i slutet så vart han den där ''dröm'' killen igen, men konstigt nog så verkar det inte som att han är med i de andra böckerna efter den här, så jag förstår inte varför Melissa skrev hon som lite barnslig i mitten av boken. 

Sedan har vi Iral. Han är en väldigt mystisk, manlig och ändå elak människa. Han var verkligen en stark roll i boken, han var liksom the bad guy, detta gjorde att man älskade honom även om man egentligen inte skulle göra det. 

Sedan Leslie som var stark i början men under resan i boken blev mer och mer ostark. Pågrund utav det som händer i boken mellan henne och killarna så blir hon liksom nertryckt till ett litet barn som inte kan ta hand om sig själv. Jag tycker det är synd med tanke på att hon var så stark i början och jag tycker att hon hade kunnat bli mer starkare i resans gång, men av någon anledning så skrev författaren på det här visset. Men av någon anledning så känner man igen sig lite i henne, att ibland så försöker man sig på något men det blir helt fel. Jag tror att många här känner igen det och det gjorde att karaktären kändes lite mer verklig. 

Tack Ponto Pocket för boken! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar