söndag 8 september 2013

Recension + lite ny information ;)

Nej men hej!! Det var ett tag sedan! Japp, det var typ en månad sedan! Jag har bara inte haft tid! Träning, skola, plugga allt det tar tid. Men nu är jag här! Jag tänkte berätta att imorse så titta jag min mejl och fick en otrolig glad överraskning! Det var Tova från bokugglan som meddelade att jag hade kommit in på bokbloggs träffen! Tro mig jag hoppa och studsa av glädje , jag har nog aldrig varit så glad som jag var då! Så att jag kommer och jag kan bara inte vänta tills jag får träffa alla bok bloggare!  Nu övergår vi till recensionen!

I veckan fick jag ett recensions exemplar från lilla pirat förlaget. Det var den lilla boken ''Om det var krig i norden''. Jag blev jätte glad och läste den så här är recensionen:

Titel: Om det var krig i norden
Författare: Janne Teller
Sidantal: 60
Betyg: 10/10
Originalspråk: Danska
Originaltitel:  Hvis der var krig i norden
Källor:
Mig själv
och
Lilla pirat förlaget
Handling:
Föreställ dig att det är krig – inte i Irak eller i Afghanistan eller i något annat avlägset land – utan här i Europa, i Sverige, hos oss. Med Om det var krig i Norden bjuder Janne Teller in läsaren till ett tankeexperiment. Genom att vända på perspektiven får hon oss att förstå vad det innebär att vara flykting.
Om det var krig i Norden är en liten bok, utformad som ett pass. Författaren försätter läsaren i flyktingens position och väcker frågor om tolerans och medmänsklighet.

Språket/texten: Eftersom boken är skriven i du form får den dig att känna dig som att detta har hänt dig. Otroligt bra skriven som får en att förstå bättre hur en flykting känner sig när hen kommer till ett främmande land.

Karaktärerna: Det är du som är karaktären, Janne har skrivit den här boken på ett sådant sett att det som händer i boken skulle kunna hända dig. Det gör ju att det inte finns någon speciell karaktär, det ända som finns är en brorsa, en mamma och en pappa.

Otroligt bra bok. Den får dig in i en tankeställning om att det som händer i boken skulle kunna hända dig. Det gör ju att man förstår bättre hur en flykting känner sig i ett land som dem inte kan kalla hem. Så detta är en bok alla verkligen bör läsa för det är verkligen nyttigt att förstå detta.

Tack Lilla pirat förlaget för recensions exemplaret!!

Just nu läser jag (fortfarande):

Dödsritten av Maggie Stiefvater

Jag har försökt under en period att lägga upp en bok haul som jag har spelat in men har inte lyckats, så det kommer nog ta lite tid innan ni får se den. Men vi syns snart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar