måndag 5 augusti 2013

Tyst av Hannah Harrington :)

Titel: Tyst
Författare: Hannah Harrington
Sidantal: 315
Betyg: 10/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel:  Speechless


Källor:
Mig själv
och
Harlequin

Handling:
Att säga
förlåt
är inte
tillräckligt

Chelsea har aldrig kunnat bevara en hemlighet ... förrän nu.

Alla har någon gång skvallrat om något de inte borde - men senaste gången Chelsea avslöjade en hemlighet ledde det till att någon nästan dog. Så Chelsea bestämmer sig för att avge ett tysthetslöfte. Om hon håller munnen stängd kan saker åtminstone inte bli värre, eller hur?
Fel.
Att plötsligt stå upp för något hon tror på gör den tidigare populära Chelsea utstött och trakasserad. Men med hennes nya sätt att kommunicera möter hon också nya oväntade vänner, som skateboardkillen Sam. Han är den sista personen som borde ge Chelsea en andra chans, det är hans bästa vän som skadades mest av hennes skvaller. Men trots det är han den enda som förstår. Och den enda som kan hjälpa Chelsea att upptäcka vem hon egentligen är ... och vem hon vill vara.
Språket/texten:  Hannah har skrivit den här boken underbart. Hon har skrivit den på ett sätt som får en och förstå konsekvenserna av vad man gör och det är väldigt lärorikt. Översättningen var helt korrekt vad jag kunde se och allt var riktigt bra. Bokstäverna var i bra storlek och det gjorde att man läste jätte snabbt, det var också bra mellan rum mellan meningarna. Allt var bra!

Karaktärerna: Chelsea! Herregud vilken tjej! Klara av att vara tyst i en månad är verkligen modigt! Det skulle jag aldrig klara av! Att hon vågade anmäla sina egna ''vänner'' var otroligt modigt! Att gå från populär till en alla hatar, att bli vän med personer som hon vanligt viss trakasserar. Hon är verkligen modig och det är en person som man verkligen kan se upp på. Otroligt bra karaktär!! Och Sam!! Ja, Sam är Sam!! Otrloligt gullig som vanligt!! 

Många har eller kommer läka ut hemligheter man inte borde läka ut. Men den här boken förklarar konsekvenserna som kan ske. Och DET är något riktigt speciellt! Det finns inget dåligt och säga om den här boken, den helt underbar!! Något alla borde läsa! Så om ni har tid gå in och beställ den här: http://www.harlequin.se/tyst.html för bara 99 kr! Riktigt bra!! Något som jag verkligen kan rekommendera !!

Tack SÅ mycket Harlequin för recensions exemplaret!!! 
Just nu läser jag:
Dödsritten av Maggie Stiefvater 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar