söndag 23 september 2012

Lögner :) Varning för spoilers! :/

Titel: Lögner
Författare: Sara Shepard
Sidantal: 224
Betyg: 8/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Pretty Little Liars
Källor:
Mig själv
och
B Wahlströms

Handling: Mystiska meddelanden från signaturen A sprider skräck i det forna tjejgänget. Vem vet allt om dem? Även deras intimaste hemligheter! Kan det vara Alison, vännen som försvann spårlöst från det där pyjamaspartyt för tre år sedan

Alla har något att dölja men speciellt high school-tjejerna Spencer, Aria, Emily och Hanna. Till synes oskyldiga flickor, men skenet bedrar.
Se bara på Spencer som går bakom ryggen och strular med syrrans pojkvän. Aria som fantiserar om sin lärare. Emily som har pojkvän men faktiskt är galet kär i den nya tjejen på skolan. Och Hanna som använder så fula knep för att hålla sig i form.
Men den mörkaste hemligheten bär de gemensamt. Hur vet jag det?
Eftersom jag vet allt om vilka dåliga flickor de var, hur hemska de egentligen är, och alla mörka hemligheter de dolt. Och gissa vad?
Jag tänker berätta
A
Beskrivning: Jag tycker att det var rätt bra beskrivet men på vissa ställen så var det lite dåligt. Så ibland så hängde jag inte med.

Språket: Språket var rätt okej men på vissa ställen så var det några ord som jag inte riktigt fattade vad Sara menade med men annars var det bra :)

Karaktärerna: Det är ju väldigt många karaktärer i den här boken men jag ska försöka att få med alla.  Först ska jag börja med Emily. Jag gillade verkligen henne. Hon var den udda av dem, jag gillade verkligen att hon var lesbisk för att jag har inte läst någon annan bok där det är lesbiska med och det tyckte jag var väldigt bra. Eftersom det brukar vara tjej och kille men nu var det tjej och tjej och det är ju ovanligt.
Sedan är det ju Aria som är ihop med hennes engelska lärare Ezra. Jag gillade henne men det stod inte så mycket om henne.
Sedan är det Hanna. Hon snodde ju grejer och det kunde i bland vara lite jobbigt att läsa om eftersom hon är på polis stationen några gånger så hon var okej.
Sedan är det Spencer som flörtar med hennes systers pojkvänner och det kunde ibland vara lite kul och läsa och ibland lite tråkigt.
Sedan är det ju Alison som är död så jag kan ju inte skriva om henne:/

Jag gillade boken och karaktärerna. Jag tyckte att boken var lite trög i början men sedan blev den bättre:) Beskrivningarna var lite dåliga på vissa ställen så jag fattade inte allt hela tiden men det var okej :)

Tack B Wahlstöms för recensions exemplaret! :)

Nu ska jag läsa:
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar