måndag 21 maj 2012

Om jag stannar :)

Spoiler varning!
Titel: Om jag stannar
Författare: Gayle Forman

Sidantal: 192
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: If i stay

Källor:
mig själv :)
B Wahlström

Handling: På ett ögonblick förändras allt. Det sista Mia minns är att hon sitter i baksätet på bilen tillsammans med sin familj. Det har snöat på morgonen och de är på väg till goda vänner.
I nästa ögonblick ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket och räddningspersonalen kämpar för hennes liv.
Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tillbakablickar och reflektioner över de människor hon ser i sjukhusets väntrum, lära känna hennes liv och hennes val.
Och nu står hon inför det svåraste valet av alla. Leva vidare med smärtan eller släppa taget?

Karaktärer: Jag gillade väldigt mycket alla karaktärer i boken. Dem var väldigt mysiga.

Beskrivning: Jag tycker att Gayle beskrev grejerna oftast fult ut men ibland kunde man inte riktigt förstå hur en grej såg ut.

Språk:  Språket var väldigt bra och den var lätt att läsa men det var ju det där med beskrivningen som var lite dåligt ibland.

Jag tyckte om boken och alla karaktärer i den. Boken var dock kanske inte riktigt den bästa boken jag någonsin har läst men den var fin, rolig( i vissa tillfällen) och sorglig. Det ända som jag inte gillade var att Gayle inte beskrev allt i vissa tillfällen och det var rätt dåligt.

Nu läser jag:

Jag vet faktiskt inte. Vi får se vad som står i bokhyllan. Men någon ska jag i alla fall välja. Jag gör ett annat inlägg och berättar vilken bok jag valde :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar