söndag 6 maj 2012

Mer än ögat ser :)

Titel: Mer än ögat ser
Författare: Melissa Marr
Sidantal: 342
Betyg: 6/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Wicked Lovely

Källor:
Mig själv :)
och
Bokus

Handling: Aislinn står inför sitt livs svåraste val.
Om hon väljer den vackre Keenan förlorar hon inte bara sin frihet, hon förlorar också den hon egentligen älskar ...

Aislinn är sjutton år och en till synes helt vanlig tjej. Hon är kär i Seth, en kille som många tjejer dras till. Men om hon avslöjar sina känslor för honom är hon rädd att förstöra deras vänskap.
En ny kille i skolan, Keenan, börjar intressera sig för henne. Hon känner sig märkligt dragen till honom på ett nästan sjukt sätt. Men det är något konstigt med honom. Är han som hon?
För Aislinn är allt annat än vanlig - hon ser mer än andra. Precis som sin mor och mormor är hon "synsk" och kan se de osynliga. En gåva som hon helst skulle slippa. För de osynligas värld är både vackrare och grymmare än något öga skådat.
Nu hemsöker de henne. Uppvaktar henne. Men vad är det egentligen de vill henne?

Karaktärerna: Jag tycker att Aislinn är en väldigt bra förbild för unga tjejer. Hon tänker på vad hon gör innan hon gör något. Hon tänker på sin mormor, skolan, sin utbildning för att gå vidare till college och så klart Seth. Seth tycker jag var okej men jag tycker inte att han skulle ha massor med ringar och piercingar i ansiktet och magen och det kunde jag uppleva som störande. Keenan tycker jag var manlig men kunde vara en skitstövel ibland :/ Och så klart så gillade jag inte Beira :/

Beskrivning: Det jag tänkte på var att Melissa inte riktigt beskrev vart karaktärerna befann sig (störande). Ibland så kunde hon hoppa mellan en grej till en annan så att man inte hängde med och det var riktigt störande.Ibland kände det som att det saknades en viss del som inte fanns med i boken.

Språket: Ibland så fanns det stav fel. Så ibland fattade jag inte vad det stod. Annars var språket bra.

Jag gillade Aislinn men inte Beira. Början var väldigt trög och det gjorde så att tog länge att läsa den. Boken var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig att det skulle vara lite av ett triangel drama men jag upplevde inte riktigt det :/ Så boken var lite sådär :/

Nästa bok jag ska läsa är:


Om jag stannar av Gayle Forman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar