måndag 20 februari 2017

Den otursförföljde Max Crumbly - skolans hjälte av Rachel Renee Russell

Författare: Rachel Renee Russell
Antal sidor: 303
Förlag: Modernista (Tack för boken!)
Utgivningsår: 2016
Mitt Betyg: 9/10

Handling:  Max Crumbly har precis tagit det första steget in i en ny, läskig värld: South Ridge Middle School!
Det är mycket som är toppen med hans nya skola, men där finns också ett stort problem: Doug Thurston, skolans mobbare, vars nya hobby är att låsa Max i hans skåp.
Om Max bara kunde vara som hjälten i de serier han älskar - eller de som han själv ritar - och på något magiskt sätt rymma från skåpet och besegra Thurston. Problemet är att Max inte direkt har några superkrafter. Hans kusliga och nästan övermänskliga förmåga att känna doften av pizza på flera kvarters avstånd skrämmer tyvärr inga skurkar på flykten... Men Max kommer ändå att göra sitt bästa för att vara den hjälte hans skola behöver!

Mina tankar: Om man tittar på omslaget och hur stor text det är i boken så kan man lätt snabbt tycka att den är för åldrarna 9-12 år. Men jag tycker verkligen inte att den bara är för de åldrarna! Denna bok var riktigt rolig! Jag garvade jätte många gånger, vilket jag inte ofta gör (senaste gången jag verkligen garvade för en bok var när jag läste Sune böckerna). Men denna bok var så rolig och det var helt klart för bokens karaktär: Max Crumbly.

Max hade så otroligt mycket humor! Han hade roliga tankar och idéer som man inte kunde sluta garva för. Hans sätt att ta problemen var så otroligt roliga att få läsa. Att han skriver allt som han tänker och tycker i sin dagbok är något som får boken verkligen till liv. För jag tror verkligen denna bok vilar stort på att den just är skriven som en dagbok. Man får allt direkt från hans hjärna, vilket gör att det känns mer som att det kommer från just honom.

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början, men jag ändrade snabbt min åsikt. För att när jag kom in i boken så fick man reda på mer om att han var mobbad och hur han ville se sig själv som en superhjälte och att han senare fick leka hjälte. Det var liksom med humorn och den bakom liggande tanken om mobbning och att vara stark (som en superhjälte), som fick mig att känna att denna bok var inte bara för 9-12 år utan för alla.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar