måndag 27 juni 2016

Ur Askan Av Leigh Bardugo

Författare: Leigh Bardugo 
Antal sidor: 343
Förlag: Gilla böcker (Tack för boken!) 
Utgivningsår: 2013
Mitt betyg: 10/10

Handling:  Skuggmästaren har intagit huvudstaden och styr Racka från en tron av mörker. Alina och Mal gömmer sig i underjorden. Snart börjar jakten på Morozovas tredje främjare, eldfågeln. Den är Rackas enda hopp om räddning, men att använda den skulle kunna kosta Alina allt. Men har hon något val?

Min tankar:
Åhh vad jag har längta efter denna del! Och gud vad jag inte blev besviken! Även om vissa delar kanske inte hade samma fart som andra delar i boken så fanns det massor av spänning och fart för att jag skulle falla pladask för denna bok. Jag bara älskar hur Leigh Bardugo har skrivit denna bok, hennes språk och uppbyggnad av skrivandet är underbart att ta del av. Ni vet när en författare skriver så bra att man får gåshud. Det kan jag säga ärligt talat att jag hade hela vägen igenom denna bok. 

Det som kanske är det bästa med denna bok är man alltid får små återblickar från de andra delar av böckerna, delar som man kanske inte alltid kommer ihåg och som är en nyckel för att kunna förstå delar som händer i denna del av serien. Det är så perfekt inblandat i skrivandet så man vet liksom alltid vad som har hänt i de andra delarna. Jag kände aldrig riktigt att jag måste gå tillbaka för att läsa en den från de andra böckerna. Aldrig! Inte ens en gnutta av den känslan fick jag! Underbart! 

Och så klart så älskade jag allt drama som var runt Alina och Mal. Att man fick den perfekt balansen runt bråk drama och kärleksdrama var fantastisk (det där lät så fruktansvärt jag vet). Men jag absolut älskar lite kärleks drama. Men allt de säger till varandra och deras kärlek till varandra är så fin. Spoiler! Såklart älskade jag slutet. 

Även om slutet inte vart som jag hade tänkt mig så kunde jag leva med det slutet som blev. Älskade denna bok och tror verkligen att alla andra som ger den ett försök skulle älska den också! Så ge den ett försök! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar