fredag 19 juli 2013

Deluxe av Anna Godbersen

Titel: Deluxe
Författare: Anna Godbersen
Sidantal: 428
Betyg: 9/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The Luxe


Källor: Mig själv
och 
B Wahlstöms 

Handling: Den här resan tillbaka till oskuldens tid - är allt annat än oskuldsfull ...
Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade _Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken. Men så händer det oförutsägbara; hennes hästekipage välter i en skarp kurva och Elizabeth - flickan vars lyxiga leverne livat upp stadens skvallersidor - kastas ur och drunknar i strömvirvlarna från Hudsonfloden. Hela New York sörjer hennes bortgång och rykten tar fart. Var det en vanlig olycka, eller fanns det de som hade allt att vinna på att Manhattans mest firade celebritet försvann ...?

Språket: Jag tycker att språket var ovanligt modernt. Jag hade tänkt mig att det skulle skrivas på ett lite äldre sett, eftersom det utspelar sig år 1899. Men nej, det var lätt och läsa. På vissa ställen var det lite konstigt översatt men annars var det bra.

Karaktärer: 
Elizabeth: Jag gillar henne hon den kvinnligaste karaktären jag någonsin läst om. Hon är bestämd och tar familjen före hennes egna kärlek. Jag gillar henne, hon påminner mig lite om Serena från gossip girl. 
Diana: Hon är ju Elizabeth lilla syster. Jag gillar henne också, hon är lite annorlunda jämfört med andra systrar, hon oftast för sig själv och hon är inte så nära sin syster och mamma. Men när något händer i familjen så hjälper hon till och för hennes fall går ju familjen ändå före.
Penelope: När hon väl gillar någon så bryr hon sig bara om dem, om någon kommer i vägen för det så gör hon vad som helst för att ta ner den personen tills hon får som hon vill. Det är där hon påminner väldigt mycket om Blair i gossip girl. Jag gillar henne men ändå inte.
Henry: Han är en väldigt cool och lugn kille, men han kan dricka lite mycket ibland (lite utav en party kille). Men jag gillar honom, han är en sådan kille man önska skulle finnas i verkligheten. Om han fanns i verkligheten skulle jag aldrig lämna honom. Med andra ord gillar jag honom. 
Will: Kusken som Elizabeth Holland är olyckligt kär i. Han är romantisk, underbar och otroligt gullig. Ännu en kille som jag önska fanns i verkligheten. 
Lina: Hon är kär i Will men han är ju kär i Elizabeth. Jag tycker faktiskt att hon är lite löjlig ibland. Hon förstår liksom inte att Will älskar Elizabeth, inte henne på det settet och det stör mig ibland att hon inte fattar det. Men ändå en bra karaktär. 

Jag gillar den här boken. Den är lite som gossip girl. Språket var bra men ibland har dem översatt fel. Jag gilla alla karaktärerna, vissa var bättre än andra, men jag gilla dem. Detta är en bok för alla som gillar gossip girl och för alla andra. Så om ni inte har något och läsa, ta upp denna och läs om 1899 årets kärleks drama.

Tack B Wahlströms för recensions exemplaret!

Nu läser jag:
Änglarnas kamp av Becca Fitzpatrick


Trevlig läsning! /
Victoria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar