onsdag 1 februari 2012

SPOILER VARNING!!!
titel:Blod & choklad
författare: Annette Curtis Klause
sidantal:287
betyg: 9/10 Kanske 10/10
originalspråk: Engelska
originaltitel: Blood and chocolate

Sextonårig varulv söker avspänd, orädd pojkvän!

Det finns människor och så finns det vargar. Och så finns det de andra. De som är både och. Varulvarna.
Vivian Gandillon är en av de andra. Hon är 16 år, vacker, stark och älskar att förvandlas från människa till varg.
När hennes pappa, flockens ledare, dör i en brand flyttar resten av flocken till stan. Men utan ledare är de rastlösa och flockens unga killar tar stora risker, de uppträder störigt och drar uppmärksamhet till sig. Inte blir det bättre av att Vivian blir kär i en vanlig människokille, en köttkille som man säger i flocken. Vad ska hon med honom till? Människor förstår inte och dessutom är de svaga. Men också ett hot mot flockens säkerhet.
Aidan, köttkillen, är så annorlunda. Vivian älskar honom för att han är snäll, omtänksam och avspänd. Inte alls lika aggressiv och stöddig som killarna i flocken. Och han gillar att läsa om druider, magi och varulvar. Visst kommer han att förstå henne? Och han kysser så försiktigt. Vivian skulle vilja bitas, bara lite, och visa vem hon verkligen är.
Det är svårt att passa in i både den stökiga varulvsflocken och bland vanliga människor. Hon måste välja. Vad smakar godast: blod eller choklad? 

Jag tycker nog att ibland kunde man inte riktigt fatta var Vivian var och det gick lite för fort ibland så man han inte riktigt fatta. Men annars var det fint skrivet och den var bra. Jag tycker dok att det gick lite för snabbt med Aidan och Gabriel men det läste sig till slut. Men det jag sakna var nog att det skulle ha varit kul om Aidan och Gabriel bråka om Vivian men så var ju Aidan så dum och inte älskade henne som hon var!!! Aja, det blev ju bra till slut!!!

BRA MED BOKEN: Att det sluta bra!!!
DÅLIGT MED BOKEN: Det gick lite för snabbt ibland. Aidan!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar