lördag 12 januari 2019

Akvarieflickan av Johan Cederholm

Författare: Johan Cederholm (Tack så jätte mycket för exemplaret!)
Antal sidor: 190
Förlag: Pulpfic förlag
Utgivningsår: 2018
Mitt betyg: 9/10

Handling:
Ida lever efter ledarens ord i en sektliknande gemenskap. En mystisk bilolycka  hemsöker hennes mardrömmar. Eller är det ett begravt minne? Övertygelsen kring att hon inte hör hemma hos sällskapet börjar växa och en flykt tycks oundviklig. Samtidigt kämpar Rutger, kommissarien som har fallen med de försvunna personerna på sitt bord, med sitt eget plågade inre. Hans förflutna är snart ikapp. Något eller någon verkar bland befolkningen i det tysta. Vänner kan bli fiender över en natt och alla tycks ha en egen agenda i detta framtida samhälle.

Mina tankar: Författaren har gjort det igen! Sist jag läste Gränslandet så blev jag imponerad på hur väl arbetad boken var och hur annorlunda den var för att vara en sci-fi. Jag har vanligtvis väldigt svårt för den genren och brukar försöka undvika att läsa just sådana böcker. Men som gränslandet så kunde man inte sluta läsa för att man ville veta hur det skulle gå för karaktärerna. Jag blev så insatt att jag kan ha fällt en tår när den älskade katten/roboten, Xerxes gick så tragiskt bort.

Boken var väldigt spännande och mystisk på ett sådär perfekt sätt att man tror man vet vad som händer men ändå inte för att man inte fått alla ledtrådar för att kunna veta för säkerhet vad som komma skall. I början så var jag lite förvirrad om vad som egentligen hände men ju längre in man kom desto bättre förstod man att egentligen visste inte Ida helt heller vad som föregick hela tiden. De små ledtrådarna som fanns försökte man plocka upp och jag trodde jag förstod vad som hände och BAAMMM! Bill har blått blod! Och Ida rymmer och allt är helt fel i den staden!

Jag uppskattade denna bok väldigt mycket och tipsar kompisar om att läsa den då den är så annorlunda. Jag kan inte vänta för att se vad denna författare kommer göra i framtiden, men jag vet för säkerhet att jag vill läsa mer!1 kommentar:

 1. Drygt ett år trodde jag att mitt äktenskap var över efter en enorm kamp med min fru, hon tittade på mig i ögonen och sa att det var över mellan oss, jag var deprimerad i mer än en månad jag kunde inte göra någonting, jag kunde inte gå till mitt arbete heller. min fru flyttade ut och umgås med en annan man i en grannstad, jag bad om ursäkt och pratade förnuft i henne men hon skulle inte lyssna på mig längre. Jag älskar henne så mycket och vi hade två vackra barn tillsammans, jag vill ha henne tillbaka men jag visste inte hur möjligt det kommer att bli. Jag fortsätter söka överallt och söker råd och råd för äktenskap för att vinna tillbaka hennes kärlek. Jag har spenderat så mycket pengar på trollspelare att de alla misslyckades mig förrän nyligen, en vän till mig som heter Maria från USA, introducerade mig för en riktig magisk kärlek spellcaster Oduduwa från Afrikan nation. Jag har också läst bra kommentarer på bloggar om Oduduwas stora krafter för att återställa tillbaka kärlek och förtroende för äktenskap, få tillbaka förlorad kärlek och sluta skilja sig. Jag skickar e-postmeddelande till Oduduwa för att få tillbaka min fru hem. Jag tackar Oduduwa, en spirituell helare för att ha gett mig de verktyg och hjälp som jag behövde för att rädda mitt äktenskap. Två dagar senare efter spell lunch, ringde min fru på telefon för att be om ursäkt, hon kom tillbaka exakt som Oduduwa sa det. Idag är jag själv och fru, vi är glada i kärlek mer än någonsin tidigare, vi är tillbaka tillsammans som lycklig familj.
  Vilken underbar upplevelse att dela kärlek med min själsfrände. Oduduwa är den som gjorde detta möjligt med sin magiska kärleksstava som kan utföra följande magiska stavläkning och restaurering; ...
  * Love Spells Win-Back Ex-älskare
  - Tända ljus Kärleksförtroll för att föra tillbaka ex make / return ex fru
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fred Love Spell för att få tillbaka Förtroende för din relation
  - Stavekrafter om du vill föda ditt eget barn
  - Vit magisk trollformulering för att stoppa skilsmässa / separationsformulär.
  - röda ljusstakar stavar för att betala tillbaka pengar som någon äger dig
  - Goog-luck spell spell.
  - stavning för att få snabb jobbfrämjande på kontoret.
  - Examinationsframgång Stava.
  - Traditionella örter och rötter för att bota cancersjukdomar och botas mot HIV / AIDS
  Dr.oduduwa personlig på en kommunikationskanal via; dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera