onsdag 20 februari 2013

Spyflugan Astrid ;)

Titel: Spyflugan Astrid
Författare: Maria Jönsson
Sidantal: 32
Betyg: 10/10
Originalspråk: Svenska
Originaltitel: Spyflugan Astrid

Källor:
mig själv
och
Bonnier Carlsen
Handling: Astrid har fyra ben, kan gå i taket och flyga vrålsnabbt! Det kan nästan alla spyflugor. Men trots att hon kan flyga så snabbt så lurar farorna överallt, hon är ju så liten. Fast det bästa Astrid vet är att göra egna små utflykter, helst om natten.

Språket: Såklart var det lätt för mig att läsa men jag skulle tänka mig att om man läste upp den här boken till ett littet barn skulle dem tycka att det var bra.

Karaktärerna: Så klart är det lilla spyflugan Astrid som är huvudkaraktären och hon är ju ur gullig men hon är bussig för hon lyssnar inte på vad mamma och moster ally säger.

Boken var jätte gullig och bilderna var helt fantastiska. Jag tror den här boken ville få barn och fatta att man måste lyssna på vad mamma och pappa säger annars kan det bli konsekvenser och man ska också äta sina grönsaker. Boken var väldigt gullig, tack Bonnier Carlsen för den söta lilla recensions exemplaret!

Nu läser jag:
Deluxe av Anna Bodbersen




Beautiful creatures ;) Spoiler varning!

Titel: Beautiful Creatures
Författare: Kami Garcia och Margaret stohl
Sidantal: 520
Betyg: 10/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Beautiful Creatures

Källor:
Mig själv
och
Semic

Handling: En förbannelse, ett val, två öden … När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta … Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.

Språket: Språket var väldigt bra och det var lätt att läsa och jag gillar verkligen mellanrummet mellan raderna och det är också en del som gör det lättare att läsa den här boken och alla dem andra böckerna som semic ger ut.

Karaktärerna: Lena är helt underbar jag bara älskar henne! Det finns inte så mycket att prata om henne förutom att hon är bara underbar. Ethan precis likadant;) Sedan har vi ju alla dem andra som också är bra fast jag gillar inte riktigt Ridley, alltså ibland kan hon ha en viss charm men i bland är och bara elak tycker jag.

Boken är verkligen läs värd så ni måste bara läsa den! Även om den är på Spanska, franska, engelska det spelar ingen roll läs den bara!!! Jag gillar verkligen karaktärerna förutom Ridley som var lite elak ibland. Jag gillar också verkligen rad avståndet som semic har på böckerna, det blir så lätt att läsa och det är bara så underbart att ha en bok från semic när den är så lätt att läsa, så snälla semic! Ta inte bort rad avståndet och tryck ihop raderna för det blir bara jobbigt! Sedan är jag jätte glad att semic behöll samma framsida som originalet, ett stort plus i kanten!

Tack så mycket semic för recensions exemplaret!

Nu läser jag:


Deluxe av Anna Godbersen

måndag 4 februari 2013

Den vita katten :) Spoiler varning!!!

Titel: Den vita katten
Författare: Holly black
Sidantal: 282
Betyg: 9/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: The white cat

Källor:
Jag själv :)
och
Ponto pocket.

Handling:
Tänk om dina drömmar plötsligt kändes mer verkliga än dina minnen?
Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat manipulera känslor, minnen, lycka och död – de är berörare. Beröring är olagligt, vilket gör dem alla till brottslingar. Men Cassel, som är den yngste sonen till en känsloberörare, har inte den förmågan. Hans mörka hemlighet är av en annan sort – för tre år sedan dödade han sin bästa vän Lila.
Cassel har sedan dess omsorgsfullt upprätthållit en så gott som normal identitet, eftersom allt han vill är att förtränga de oerhörda skuldkänslor han bär på. Han försöker också undvika sin familj, som han vet samarbetar med maffian. Men när hans skrämmande mardrömmar om en vit katt sammanfaller med hans två bröders hotfulla beteende, så känner han instinktivt att något är mycket fel, och fasaden rämnar. Bit för bit börjar Cassel pussla ihop trassliga minnesfragment, och med det uppdagas en konspiration långt mer komplicerad och farlig än han kunnat ana.

Språket: Språket var väldigt bra i den här boken, inga stavfel vad jag kunde se och den var skriven så ett sånt sätt att det var lätt att läsa den.

Karaktärer: Jag bara älskar Cassel! Han är så cool! Hans sätt att vara är bara så skön! och så klart så älskar jag den vita katten (Lila) hon är så otroligt bra! Jag gillar inte direkt Philip men det kan ju bero på att han är elak.

Jag tyckte om den här boken. Kanske inte den bästa jag har läst men den kommer i alla fall stå vid favo böckerna. Jag bara älskar Cassel och den vita katten! Språket var lätt att hänga med i, så jag säger bara en sal! LÄS DEN!!!!

Nu läser jag:
Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl