tisdag 29 maj 2012

Recensions exemplar :)

När jag kom hem från träningen låg det här i brevlådan:
Delirium av Lauren Oliver. Jag blev jätte glad när jag såg paketet när jag kom hem. Tack Bonnier carlsen. Men nu är det ju så att jag läser monstrets dotter och jag vill helst läsa klart den först så jag försöka bli klar med den i helgen:)

Nu läser jag:
De utvalda: Monstrets dotter av Kristin Cashore



torsdag 24 maj 2012

Riktigt glad!!

Idag när jag kom hem från träningen ligger det här i brevlådan:
De Utvalda av Kristin Cashore!! Jag har väldigt höga förväntningar för den här boken. Men jag måste bara tacka Semic för att ni skickade den till mig, jag är supper glad för det!!

TACK TACK TACK SEMIC!!!

Nu läser jag:
De utvalda av Kristin Cashore.



måndag 21 maj 2012

Om jag stannar :)

Spoiler varning!
Titel: Om jag stannar
Författare: Gayle Forman

Sidantal: 192
Betyg: 7/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: If i stay

Källor:
mig själv :)
B Wahlström

Handling: På ett ögonblick förändras allt. Det sista Mia minns är att hon sitter i baksätet på bilen tillsammans med sin familj. Det har snöat på morgonen och de är på väg till goda vänner.
I nästa ögonblick ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket och räddningspersonalen kämpar för hennes liv.
Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tillbakablickar och reflektioner över de människor hon ser i sjukhusets väntrum, lära känna hennes liv och hennes val.
Och nu står hon inför det svåraste valet av alla. Leva vidare med smärtan eller släppa taget?

Karaktärer: Jag gillade väldigt mycket alla karaktärer i boken. Dem var väldigt mysiga.

Beskrivning: Jag tycker att Gayle beskrev grejerna oftast fult ut men ibland kunde man inte riktigt förstå hur en grej såg ut.

Språk:  Språket var väldigt bra och den var lätt att läsa men det var ju det där med beskrivningen som var lite dåligt ibland.

Jag tyckte om boken och alla karaktärer i den. Boken var dock kanske inte riktigt den bästa boken jag någonsin har läst men den var fin, rolig( i vissa tillfällen) och sorglig. Det ända som jag inte gillade var att Gayle inte beskrev allt i vissa tillfällen och det var rätt dåligt.

Nu läser jag:

Jag vet faktiskt inte. Vi får se vad som står i bokhyllan. Men någon ska jag i alla fall välja. Jag gör ett annat inlägg och berättar vilken bok jag valde :)


söndag 20 maj 2012

Noras val :) Spoiler varning!!

Spoiler varning!!!         
Titel: Noras val
Författare: Becca Fitzpatrick
Sidantal: 318
Betyg: 10/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Silence

Källor:
Mig själv :)
och
B Wahlströms

Handling: Nora vaknar upp på en kyrkogård utan att veta hur hon hamnat där. Hon minns inget av att ha varit kidnappad, men snart inleds en intensiv jakt på vad som hänt.
Vad är det för svarta ”hallucinationer” Nora får och vad är det hennes familj och vänner försöker mörka när de uppmanar henne att inte titta bakåt?
Jakten på hennes kidnappare utvecklas allt mer till en kamp för att stoppa en man som har makten att krossa allting som Nora och Patch har kämpat för – och deras kärlek – för evigt!
Karaktärerna: Nu i den här boken tycker jag att Nora har vuxit upp lite och kan ta hand om sig själv. Jag tyckte att i den föra boken kunde hon vara lite barnslig men nu har hon verkligen vuxit upp. Jag tycker Patch är fortfarande sexig, så jag har inget att klaga om honom. Men Hank tycker jag var en skitstövel! Hur kunde han ta Nora!!! Jag blev rätt galen på Hank där. Jag tycker att Vee var inte med lika mycket som hon brukar göra så jag hade velat se Vee lite mer i boken. Men det är inget som jag tycker drar ner betyget.

 Beskrivning: Jag tycker att Becca beskrev väldigt bra, så jag har inget att klaga där.

Språk:  Språket var väldigt bra i boken. Det var inte många svåra ord och inga stav fel vad jag kunde se.

Jag tyckte boken var jätte bra och jag bara älskade Patch. Jag tycker inte om Hank och Vee var inte med lika mycket. Den här boken var riktigt bra! :)

Jag tittade runt lite och jag fick veta att det kommer en fjärde bok. Den kommer hetta Finale  och fram sida kommer vissas den 6 Juni.

Nu läser jag:
Om jag stannar av Gayle Forman















lördag 12 maj 2012

Uppdatering :)

Jag tänkte bara säga att jag är på sida 141 i Noras val och av det jag har läst är boken riktigt bra!!

Nästa bok jag ska läsa är:
Om jag stannar av Gayle Forman



tisdag 8 maj 2012

Väldigt glad!! :)

När jag kom hem låg det här i brevlådan:
Mitt recensions exemplar från B Wahlströms! Är riktigt glad!! Jag har väntat så länge på den här boken ska komma ut och nu låg den i min brevlåda! Om ni skulle se mig nu så skulle ni bara se en person som hoppar upp och ner av glädje! TACK!! TACK!!! TACK B Wahlströms!!!

Som ni kanske vet så läser jag Om jag stannar men jag måste bara läsa Noras val så jag läser Noras val istället för Om jag stannar men efter Noras val så läser jag Om jag stannar.

Nu läser jag:
Noras val av Becca Fitzpatrick.

Ännu en gång: TACK!!!! TACK!!! TACK B Wahlströms!!!!



måndag 7 maj 2012

Tidigare!

Jag tänkte bara säga att det är två nya böcker som kom ut lite tidigare som jag tycker ni borde titta på!

Den första är:















Delirium av Lauren Oliver som skulle komma ut den 9 Maj men som kom ut den 4 Maj!

Den andra är:















Noras val av Becca Fitzpatrick som skulle komma ut den 7 Maj men som kom ut också den 4 Maj!

Om ni inte har hört talas om dem här böckerna så är det värt att i alla fall ta en titt på dem :)

Boken jag läser nu är:














Om jag stannar av Gayle Forman



söndag 6 maj 2012

Mer än ögat ser :)

Titel: Mer än ögat ser
Författare: Melissa Marr
Sidantal: 342
Betyg: 6/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Wicked Lovely

Källor:
Mig själv :)
och
Bokus

Handling: Aislinn står inför sitt livs svåraste val.
Om hon väljer den vackre Keenan förlorar hon inte bara sin frihet, hon förlorar också den hon egentligen älskar ...

Aislinn är sjutton år och en till synes helt vanlig tjej. Hon är kär i Seth, en kille som många tjejer dras till. Men om hon avslöjar sina känslor för honom är hon rädd att förstöra deras vänskap.
En ny kille i skolan, Keenan, börjar intressera sig för henne. Hon känner sig märkligt dragen till honom på ett nästan sjukt sätt. Men det är något konstigt med honom. Är han som hon?
För Aislinn är allt annat än vanlig - hon ser mer än andra. Precis som sin mor och mormor är hon "synsk" och kan se de osynliga. En gåva som hon helst skulle slippa. För de osynligas värld är både vackrare och grymmare än något öga skådat.
Nu hemsöker de henne. Uppvaktar henne. Men vad är det egentligen de vill henne?

Karaktärerna: Jag tycker att Aislinn är en väldigt bra förbild för unga tjejer. Hon tänker på vad hon gör innan hon gör något. Hon tänker på sin mormor, skolan, sin utbildning för att gå vidare till college och så klart Seth. Seth tycker jag var okej men jag tycker inte att han skulle ha massor med ringar och piercingar i ansiktet och magen och det kunde jag uppleva som störande. Keenan tycker jag var manlig men kunde vara en skitstövel ibland :/ Och så klart så gillade jag inte Beira :/

Beskrivning: Det jag tänkte på var att Melissa inte riktigt beskrev vart karaktärerna befann sig (störande). Ibland så kunde hon hoppa mellan en grej till en annan så att man inte hängde med och det var riktigt störande.Ibland kände det som att det saknades en viss del som inte fanns med i boken.

Språket: Ibland så fanns det stav fel. Så ibland fattade jag inte vad det stod. Annars var språket bra.

Jag gillade Aislinn men inte Beira. Början var väldigt trög och det gjorde så att tog länge att läsa den. Boken var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Jag hade förväntat mig att det skulle vara lite av ett triangel drama men jag upplevde inte riktigt det :/ Så boken var lite sådär :/

Nästa bok jag ska läsa är:














Om jag stannar av Gayle Forman

lördag 5 maj 2012

Ändringar :)

Nu har jag ändrat lite på bloggen och jag hoppas att det blev bra :) Tänkte bara säga att jag är på sida 143 i ''Mer än ögat ser'' :) Jag kommer definitivt bli klar med den imorn :)

torsdag 3 maj 2012

Uppdatering :)

Jag läser nu:
Jag är på sida 109. Jag har varit sjuk och varit i skolan så det är därför inte jag har läst så mycket men jag hoppas att jag är klar med den på söndag annars får ni skälla på mig:)


Nästa bok jag ska läsa:
Om jag stannar av Gayle Forman.