lördag 28 april 2012

tävlingstips :)

Bella på Bellasbok lottar ut Rör mig inte. Det är en riktigt tolig tävling så jag hoppas att ni deltar i tävlingen :)

söndag 22 april 2012

För evigt

Titel: För evigt
Författare: Maggie Stiefvater
Sidantal: 352
Betyg: 10/10
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Forever

Handling: Mercy Falls vargar är inte som vanliga vargar. På vintern är dem vargar men på somrarna är dem människor. Bland annat Grace, Sam, cole mm. Sam är en kille som har varit varg men som har blivit botad från ''vargsjukdomen''. Grace är en nybliven varg som fightas för att få sin mänsklighet tillbaka för att kunna vara med sin käraste, Sam. För att Grace ska kunna vara med Sam måste Cole hitta ett botemedel för ''vargsjukdomen''. Men Grace klocka tickar. För varje sommar som går förlorar Grace mer och mer av sin mänsklighet. Tillslut är hon varg för evigt. Men kommer Sam och Cole hitta ett botemedel i tid innan Grace tid tar slut?...

Karaktärer:  Jag älskar alla karaktärer i boken!!! Inget mer har jag att säga.

Miljö: Maggie beskriver mycket miljö i boken och det är jag väldigt glad för. För att det gör så att läsaren kan få en egen lite bild i huvudet hur scenen ser ut.

Beskrivning: Maggie beskriver grejer oftast fult ut. Det ända hon inte gör är att hon inte berättar om hur vargarna och människorna ser ut i boken. Det är lite dåligt.

Språk: Språket i boken är väldigt fint! Det här är en bok som man vill krypa under en filt och bara mysa med boken.

Jag tycker att boken är väldigt bra och jag rekommenderar den här boken och serien väldigt starkt. Jag tycker att det är väldigt fint skrivet och när jag väl hade börjat läsa boken kunde jag inte lägga ner den. I love karaktärerna!! Ibland önskar jag bara att Sam, Grace och Cole fanns på riktigt. Dem är bara så underbara!!

Det jag inte gillade var att Maggie inte beskrev vargarna och människorna så mycket. Och jag gillade inte riktigt slutet. Det kunde ha slutat bättre. Men jag måste säga att det är en av de bästa böckerna jag har läst!!

Nästa bok som jag ska läsa är:


















lördag 21 april 2012

Recension på Hamlet

Att vara eller icke vara, det är frågan!!
Källor: Mig själv:)

Handling:
Staten Danmark befinner sig i kris. Kungen har dött, och hans bror har efterträtt honom på tronen, trots att kronprinsen redan är trettio år gammal. Landet står på randen till krig eftersom Norge gör anspråk på bitar av land som enligt ett gammalt avtal hör till Danmark. Det rustas, kanoner gjuts och order har givits om högsta beredskap.Mitt under detta kaos hemsöks Hamlet,av sin faders vålnad, som kräver att sonen hämnas det mord som släckt faderns liv. Vålnaden tvingar Hamlet till lojalitet genom att få honom att lova glömma allt annat som upptar hans sinne - inklusive den starka kärleken till Ofelia, dotter till kungens premiärminister.Hamlets gestalt och hans och Ofelias,kärlek utmanar de gamla strukturerna så till den grad att vansinnet verkar vara den enda utvägen. I en vanvettig värld av idag där maktlystna diktatorer utmanas av hoppfulla, vredgade folkmassor, där rustningen fortgår, och bomber fortfarande ses som lösningen på ekonomiska och sociala konflikter, är Shakespeares mästerverk ännu väsentligt och aktuellt.

Karaktärer: Dem på den här teatern spelade väldigt bra enligt mig:) Men jag är ju bara 13 år så jag kan ju inte precis veta om det var det bästa. Men enligt mig så spelade dem väldigt bra:) Dem levde sig in i den väldigt mycket och det tycker jag var bra:) MYCKET BRA!!!! :)

Språk: Språket i hamlet är gammal svenska och det kan vara svårt att hänga med ibland. För att många av orden dem andvände hade jag aldrig hört. Så det är lite svårt att hänga med om man inte kan flyttande gammal svenska:/

Jag tyckte att pjäsen var bra och den är värd att se. Om man inte gillar att sitta på en stol i tre timmar så är den här pjäsen inget för dig. Den är värd att se men den är inte den bästa som jag någonsin har sett men den var okej :)

Ps. jag kommer inte att hinna med en recension på För evigt idag men den kommer antaglingen i morn:)

onsdag 18 april 2012

Smakprov:)

Ett litet smakprov på min nya berättelse:


Branden

Prolog

Jag kände hjärtat slå fortare medans jag sprang. Allt hade gått så snabbt. Allt jag kommer ihåg var branden och att jag inte hade fått ut min familj. Jag kom ihåg att dem hade skrikit till mig att springa. Jag hade envisats om att jag skulle hjälpa dem, men dem skrek till mig att springa och jag gjorde som dem sa och det ångrar jag att jag gjorde.

Kapitel 1

Det hade gått ett år sedan branden. Som alla mina kompisar hade sagt till mig, jag måste släppa taget, men det var inte lika lätt som alla trodde. I den branden förlorade jag allt. Mina minnen, mina saker och det värsta av allt, min familj. Jag kommer aldrig att förlåt mig själv för det jag gjorde.

I ett år nu har suttit och gråtit varje kväll. Det tar aldrig slut. Vart jag än vänder mig så påminner det om min familj. Jag har blivit så desperat att jag har tänkt på självmord. Det konstiga är att varje gång jag har försökt ta livet av mig har mina kompisar hindrat mig i sista sekunden. Men vad skulle jag göra?! Jag har blivit desperat. Allt jag ville var att minnet skulle försvinna. Men alla vet ju att det inte bara händer sådär. Jag kommer att få leva med sorgen i hela mitt liv. Från 0-100år. Det skulle aldrig försvinna. Det skulle alltid sitta där, för evigt. Punkt. Slut.

-          Zoey, Zoey! Hör du ens mig?

-          Ja, jag hör dig! Skrek jag till min bästa kompis Cloe.

Cloe var den ända personen som förstod vad jag kände. Hon var den ända som kunde trösta mig efter jag hade gråtit.

Den ända gången Cloe skrek till mig var när jag dagdrömde om branden och hur mitt liv var. Så här satt jag och Cloe på ett café när jag plötsligt dagdrömmer mig bort. Konstigt nog började Cloe skrika till mig. Mitt. I. Caféet. Där alla kunde höra henne.

-          Ibland tror jag att du aldrig hör vad jag säger, sa Cloe med en suck.   

-          Nej Cloe, jag bara dagdrömmer ibland. Det vet du, sa jag och tog upp kaffet till min mun.

Innan jag hade börjat mitt dagdrömande hade vi beställt en kaffe, en caputchino och två bullar. Under dem minuterna jag hade dagdrömt hade dem varit snabba och tagit in vår beställning.

-          Zoey jag vet att du dagdrömmer. Men du har dagdrömt så många gånger sedan vi gick hemifrån. Först på tåget, i klädaffären, i centrum…

-          Du behöver inte rabbla upp alla ställen jag har dagdrömt på, sa jag och la ner min kaffe kopp.

-          Zoey jag oroar mig bara för dig. Har jag inte rätt att vara orolig för dig?

-          Jo, det är klart du har. Men det är bara det att jag klarar mig själv.

-          Gör du verkligen det Zoey? För att jag tror inte riktigt det.

Jag tänkte på det Cloe hade sagt till mig. Kanske började jag tappa taget om verkligheten. Kanske håller jag på att bli galen? Men det kan ju inte vara sant! Eller?

måndag 16 april 2012

Updatering :)

Jag tänkte att jag skulle updatera lite på vad jag läser och vad jag tänker läsa senare. Och lite vad som kommer nästa månad.

Jag tänkte säga att jag nu läser för evigt av Maggie Stiefvater. jag har kommit så här långt:
Jag är på sida 122 så jag är nog klar med boken tills på fredag om jag inte är klar tills då så är jag klar tills på lördag.

Nästa bok jag tänkte läsa är:
Det är allså Mer än ögat ser av Melissa Marr.

Det är några böcker som kommer ut i maj som jag tänkte vissa:
Delirim av Lauren Oliver. Den kommer den 9 maj.
Noras val av Becca Fitzpatrick. Den kommer ut den 7 maj.
De utvalda: monstrets dotter av Kristin Cashore. Den kommer ut den 14 maj.


fredag 13 april 2012

Det finns en jätte bra tävling på:

http://vadvilljagtjuva.blogspot.se/2012/04/tavling-vinn-eld-eller-annan-valfri-bok.html

Man kan vinna:
Boken Eld av Mats Starndberg och Sara bergmark Elfgren

Glöm inte att delta!!


Recenssions exemplar!!

Idag kom mina första recenssions exemplar! Det var:
Dem här tre böckerna var det :) Det var allså:
För evigt av Maggie Stiefvater
Om jag stannar av Gayle Forman
Mer än ögat ser av Melissa Marr

Tack så mycket B/wahlströms!! :)

måndag 9 april 2012

Min fördelsedag fick jag: